Dietologia stosowana

Kenijczycy co prawda  biegają bez pomocy dietetyków, ale już Justyna Kowalczyk nie obywa się  bez ich pomocy. A my nie gorsi i swoich dietetyków też możemy mieć.
A tak na poważnie, dzięki Agnieszce Cichowlas w sobotę na masz trening zawitają przedstawiciele znanej firmy poznańskiej

 Dobry Dietetyk    

  aby spróbować zdiagnozować nasze możliwości.
Przewidziano, jak pisze firma „Dobry dietetyk” –
Badanie masy i składu ciała: W naszych poradniach pomiar masy i składu ciała dokonywany jest przy wykorzystaniu bioimpedancji elektrycznej (BIA). Jest to metoda wykorzystywana do oceny kompozycji organizmu, która polega na pomiarze przepływu prądu w fazie wodnej i tłuszczowej organizmu. Stosując metodę BIA można określić: zawartość tkanki tłuszczowej, beztłuszczowej masy ciała, stopień nawodnienia organizmu oraz jego podstawową przemianę materii. Pomiar składu ciała za pomocą bioelektrycznej impedancji to metoda całkowicie nieinwazyjna i bezpieczna. W celu wykonania szybkiego oraz wiarygodnego wyniku badań prosimy o zachowanie następujących zasad:

● w dniu pomiaru, prosimy nie zakładać długich rajstop (pomiar wykonywany jest na boso)
● pomiar powinien odbywać się min. 3 godziny po jedzeniu
● do pomiaru należy przystapić z pustym pęcherzem. Organizm nie może być mocno nawodniony, ani odwodniony
● pomiar powinien być wykonany min. 3 godziny po wysiłku

no i jeszcze byłoby fajnie, aby badani  ułożyli sobie w głowie swój plan dnia- w sensie treningi jakie odbywają, i co jedzą przez cały dzień to postaramy się przeprowadzić taki mini wywiad i podpowiemy im jak powinni planować te posiłki/

Prosimy zatem wszystkich zawodników, którzy będą na badaniach o w możliwie najlepszy sposób przystosowali się do wymagań.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>